Kerro lyhyesti itsestäsi
Olen pääkaupunkiseudulla syntynyt valokuvaaja, jonka kiinnostuksen kohteita ovat mm. erilaiset taide-elämykset, elokuvat ja eritoten kahvi.

Määrittele hyvä valokuvaaja
Kuvaaminen on yhteistyötä, jossa valokuvaaja visioi yhdessä asiakkaan kanssa heidän toiveensa kuviksi. Valokuvaajan pitää omaksua samaan aikaan sekä ystävän että mentorin rooli, jolloin ihmissuhdetaitojen merkitys korostuu. Lisäksi tarvitaan kokemusta ja näkemystä lopulliseen onnistumiseen suunnitelluissa kuvissa.

Mikä mielestäsi on kuvaajan työssä parhainta?
Spontaaneiden tilanteiden todistaminen. Jokaiset tapahtumat ovat uniikkeja; ihmisten vuorovaikutus saa aikaan tilanteita joita ei voi lavastaa tai suunnitella ennalta. Näiden ohikiitävien hetkien vangitseminen kuviin on taianomaista, ja tuo muistot elävinä mieleen vielä vuosien jälkeen.

Omakehu haiskoon eli kerro miksi olet hyvä kuvaaja?
Tiedän intuitiolla milloin pitää mennä tapahtumien keskipisteeseen parhaiden kuvien toivossa, mutta myös milloin pysytellä piilossa jotta hetken aitous säilyisi mahdollisimman koskemattomana. Minulla on silmää löytää tilanteiden ns. huippu; kun nauru on räväköimmillään, hymy kauneimmillaan ja tanssi herkimmillään. Tavoitteenani on aina näyttää kuvattava henkilö parhaimmillaan.

Mikä on mieleenpainuvin muistosi hääkuvaukseen liittyen?
Hääkuvien luovutuksen jälkeen asiakas on ottanut myöhemmin yhteyttä ja kertonut kuvien koskettaneen häntä syvästi: Kuinka kuvat olivat käsittäneet koko tunneskaalan aidosta ilosta herkkiin hetkiin, ja herättäneet muistoja menneisyydestä ja uusia toiveita tulevaisuudesta. Se on hieno hetki, kun kuvasi ovat osa jotain suurempaa.

Kerro lyhyesti miksi valitsit nämä valokuvat PORTFOLIOOSI?
Pidän kuvista joissa on tunnetta, ne jättävät vahvemman muistijäljen. Kuvatarinani sisältävät iloa, herkkyyttä ja ohikiitäviä hetken sattumuksia.

Rasmus Hartikainen
Valokuvaaja

Johanneksentie 8C
00120 Helsinki

puh. 040-566 85 83
email: rasmus@mustavalkoinen.fi
Back to Top